Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Izvještaj o radu Sektora za državljanstvo i putne isprave

20.07.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U radnoj sedmici od 12.07. do 16.07.2021. godine u Sektoru za državljanstvo i putne isprave Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine je značajno povećan broj predmeta koje su stranke podnijele putem diplomatsko - konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine u inostranstvu.

U sjedištu institucije se također nastavio povećan broj posjeta stranaka koje su se radi realizacije svojih zahtjeva obraćale Sektoru za državljanstvo i putne isprave. Nastavljen je trend povećanja broja zahtjeva za izdavanje službenih pasoša i viza zbog intenzivnije međunarodne aktivnosti institucija Bosne i Hercegovine. Svi poslovi i radni zadaci su obavljani redovno i blagovremeno.

Posebne mjere zaštite od pandemije virusa Covid 19 se i dalje primjenjuju. Zaposleni u Sektoru i stranke su se disciplinovano pridržavali zaštitnih mjera.

            Telefonska i komunikacija putem elektronske pošte sa strankama je povećana zbog interesovanja građana Bosne i Hercegovine, koji žive u inostranstvu, o statusnim pitanja, a naročito odricanju od državljanstva, koja imaju namjeru rješavati tokom godišnjih odmora u Bosni i Hercegovini u predstojećem periodu.