Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

INFORMACIJA O OBJAVLJENOM POZIVU ZA DOSTAVLJANJE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA

24.06.2019

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U skladu s Planom rada za 2019. godinu Trećeg programa za djelovanje Unije u oblasti zdravstva 2014-2020, Izvršna agencija za potrošače, zdravlje, poljoprivredu i hranu (CHAFEA) Evropske komisije objavila je poziv za projekte na temu „Stakeholder actions to implement the EU guidelines on prudent use of antimicrobials in human health“.

Ciljevi, očekivani rezultati i aktivnosti ovog poziva sadržani su u Call document, a ostale relevantne informacije dostupne su na:

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/pj-02-2019

Maksimalni raspoloživi budžet za ovaj poziv iznosi 2.000.000 EUR.

Na osnovu ovog poziva biće podržan jedan veliki projekat u kojem će učestvovati 20-30 partnera ili dva manja projekta uz učešće od 5-19 partnera.

Podnosilac projekta mora biti konzorcijum koji čine aplikanti iz najmanje tri zemlje – članice Trećeg zdravstvenog programa, a koji pripadaju nekoj od sljedećih kategorija: javna tijela, nevladine organizacije ili privatna tijela.

Aplikanti iz Bosne i Hercegovine koji budu zainteresovani za učešće na ovom pozivu, a nemaju partnere s kojima bi mogli pristupiti izradi projektnog prijedloga, mogu koristiti link  https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/how-to-participate/interested-org-list/31113191  za traženje partnera iz drugih zemalja ili ponuditi svoju ekspertizu u vezi s ovim pozivom.

Napominjemo da svi aplikanti koji žele učestvovati u ovom projektu moraju biti registrovani u Registru učesnika (Participant Register). Više informacija o registraciji potražite na linku:  https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/how-to-participate/participant-register .

Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 10. septembar 2019. godine, putem elektronskog portala „Funding & tender opportunities“.

Za dodatne informacije aplikanti iz Bosne i Hercegovine mogu kontaktirati Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine - Sektor za zdravstvo na email adrese: drazenka.malicbegovic@mcp.gov.ba ili snjezana.brckalo@mcp.gov.ba,tel. 033 492 523 i 492 527.