Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

„ICCR“ Stipendija - Indija

02.04.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Indijski Savjet za kulturnu saradnju (ICCR) ponudio je studentima iz Bosne i Hercegovine 4 stipendije za akademsku 2021/2022 godinu. Ponuđene stipendije se odnose na sljedeće nivoe studiranja:

 

-          Dodiplomske studije,

-          Postdiplomske studije,

-          Doktorske studije i

-          Postdoktorske studije

 

Studenti koji izraze želju da se prijave za studiranje na dodiplomskom studiju moraju biti starosti između 18 i 30 godina i moraju imati minimalno 12 godina školovanja (Završenu osnovnu i srednju školu).

 

Zainteresovani kandidati moraju posjedovati odlično poznavanje engleskog jezika. Također kandidati su obavezni da podnesu tj. napišu esej od 500 riječi na engleskom jeziku kako bi se moglo procjeniti njihovo znanje engleskog jezika. Osim toga studenti mogu poslati rezultate koje su postigli iz TOEFL/IELTS testa, ukoliko su im dostupni.

 

„ICCR“ stipendije pokrivaju školarinu, ali izdatke ili neke druge troškove (npr. laboratorijski ili hemijski troškovi) studenti sami snose. Primaoci „ICCR“ stipendije će dobiti mjesečno sljedovanje za rentu za iznajmljivanje smještaja u iznosu od 5.500 do 6.500 INR u zavisnosti od grada u kojemu studiraju. Mjesečna stipendija od 18.000 do 25.000 INR je plaćena u zavisnosti od njihovog studija i nekih ostalih troškova. Studentima se savjetuje da za vrijeme studiranja stanuju u hostelima, ali dozvoljeno je da iznajme i privatni smještaj ukoliko institucija na kojoj studiraju ne insistira da budu smješteni u njihovim hostelima.

Troškovi avio karte i medicinski troškovi nisu pokriveni ovom školarinom. Od svih studenata se očekuje da imaju vlastitu policu zdravstvenog osiguranja. Polica zdravstvenog osiguranja bi trebala pokrivati najmanje iznos od 500.000 INR (6.800 USD) godišnje.

 

Zainteresovani kandidati mogu podnijeti aplikaciju za „ICCR“ stipendije on-line preko sljedeće web adrese: http://a2ascholarships.iccr.gov.in

 

Krajnji rok za podnošenje aplikacija je 30.04.2021 godine.