Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Glavni sekretar Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA-e) završila turneju posjetom kući fudbala

16.05.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Auckland je bio mjesto niza sastanaka s ključnim državnim i sportskim radnicima za delegaciju Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA-e) koju je predvodila glavna sekretaricaa Fatma Samoura, nakon završetka obilaska pet australskih i četiri grada Novog Zelanda koji će biti domaćini Svjetskog prvenstva za žene 2023. godine.

U razgovorima sa Auckland Unlimitedom, vladinim tijelom zaduženim za promociju kulturnog i gospodarskog razvoja grada Aucklanda i Vijeća Aucklanda, glavne teme o kojima se razgovaralo bile su organizacija Svjetskog prvenstva za žene i pozitivni potencijal turnira za grad nakon izazova s ​​kojima se suočio s pandemijom COVID-19. Obrađen je i fudbal kao alat za promovisanje zdravlja i dobrobiti mladih, posebno djevojaka. Delegacija Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA-e), predvođena glavnom sekretaricom Fatmom Samourom, sastala se i sa osobljem novozelandske vlade kako bi razgovarali o pripremama za deveto izdanje Svjetskog fudbalskog prvenstva za žene 2023. godine.

Delegacija je zatim otputovala u Ured za regionalni razvoj Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA-e), također u Auckland, kako bi se sastala s tamošnjim timom i razgovarala o svom radu na provođenju plana pomoći u vezi s COVID-19 sa drugim članicama u regiji.

 

Više na: https://www.fifa.com/about-fifa/organisation/news/fifa-secretary-general-concludes-tour-with-visit-to-house-of-football