Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Giles Portman, direktor Odjela za Evropu pri Ministarstvu vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva i ambasador Ujedinjenog kraljevstva, nj.e. Matthew Field u posjeti Ministarstvu civilnih poslova BiH

08.12.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica Ankica Gudeljević je danas u radnu posjetu primila Giles Portmana, direktora Odjela za Evropu pri Ministarstvu vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva, ambasadoras UK u BiH, NJ.E. gospodina Matthew Fielda i Helen Flewker, šeficu političkog odjela Ambasade UK u BiH.

Nakon riječi dobrodošlice ministrica je prezentirala nadležnosti Ministarstva nakon čega su ministrici upućene čestitke za iznimne napore u vezi sa nabavkom vakcina za stanovnike BiH.

Također, razmijenjena su iskustva u vezi sa mjerama koje se odnose na pandemiju Covid – 19 i aktuelno stanje u BiH u pogledu broja zaraženih, oboljelih kao i  vakcinisanih.

Ministrica Gudeljević je izrazila spremnost da se pokrenu inicijative za zaključivanje bilateralnih sporazuma koji su u domenu Ministarstva civilnih poslova o čemu će biti više riječi na prvom narednom sastanku. 

Konačno sagovornici su zaključili da saradnju između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ujedinjenog Kraljevstva treba proširiti čemu će  u narednom periodu biti posvećena pažnja obje strane.