Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

EVROPSKI OLIMPIJSKI ODBOR I GLOBALNA ESPORTSKA FEDERACIJA FORMIRAJU STRATEŠKO PARTNERSTVO

29.11.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Evropski olimpijski odbori (EOO) potvrdili su strateško partnerstvo s Global Esports Federation (GEF). U skladu s rastućom konvergencijom sporta i esporta, ovaj sporazum čini dio EOO-ovih inicijativa za istraživanje novih načina druženja s mladim ljudima diljem kontinenta. Partnerstvo će također dodatno pojačati napore GEF-a u promicanju, širenju i razvoju esporta diljem Evrope.

Evropa predstavlja velik broj zemalja i kultura – svaka je izvanredna i jedinstvena, a svaka ima svoj nacionalni olimpijski odbor. Ovo partnerstvo predstavlja snažnu priliku za povezivanje preko granica kroz GEF-ovu zajednicu #worldconnected.

Evropski olimpijski odbori raduju se ovom strateškom partnerstvu s Global Esports Federation dok istražujemo značajan rast esporta u našoj evropskoj obitelji. Kroz ovo partnerstvo također se fokusiramo na promicanje sporta i olimpijskih vrijednosti, dok uspostavljamo veze sa svim aktivnostima EOO-a i istražujemo nove oblike angažmana navijača

rekao je Spyros Capralos, predsjednik Evropskih olimpijskih odbora i dodao:

Evropa je jedna od rastućih regija u razvoju esporta. Partnerstvo s GEF-om pomoći će u razvoju, izgradnji i oblikovanju naše strategije oko esporta.

EOO i GEF očekuju zajednički razvoj novih mogućnosti za povezivanje sporta i esporta. Evropske igre, s trećim izdanjem u pripremi u Kraków-Małopolska, Poljska 2023., mogu biti sjajan primjer koji pokazuje približavanje sporta i esporta.

 

Više na: https://www.evrolympic.org/evropean-olympic-committees-and-global-esports-federation-form-strategic-partnership/