Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Evropska sedmica za sigurnost i zdravlje na radu

19.10.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Hiljade učesnika pripremaju se za jedan od najvećih događaja u kalendaru događanja u području zdravlja i sigurnosti na radu koji se održava u periodu od19. do 23. oktobra.

 

Evropskom sedmicom za sigurnost i zdravlje na radu službeno će započeti kampanja za smanjenje opterećenja za zdrava radna mjesta, u čijem će središtu biti poremećaji mišićno-koštanog sistema. Na višejezičnom mrežnom mjestu kampanje , koje je postalo dostupno ranije ovog mjeseca, pružaju se različite informacije, pristup publikacijama, studijama slučaja i praktičnim alatima te smjernicama.

Sigurnost i zdravlje na radu bit će u središtu pažnje tokom aktivnosti u okviru Evropske sedmice, kao što su konferencije, filmske projekcije, izložbe i natjecanja.

 

Evropska sedmica za sigurnost i zdravlje na radu, koja se održava u oktobru, vrhunac je svake kampanje za zdrava mjesta rada. Tada se održavaju stotine događaja za podizanje svijesti širom EU i dalje i podstiče se njihova medijska pokrivenost, a ujedno su oni savršena prilika za uključivanje u kampanju.

Posebne projekcije filmova, događaji na društvenim mrežama, konferencije, izložbe i tečajevi osposobljavanja samo su neke od aktivnosti za obilježavanje Evropske sedmice. 

Evropsku sedmicu za sigurnost i zdravlje na radu organizuje Evropska agencija za sigurnost i zdravlje na radu (EU-OSHA) s partnerima, a njom se pokušava podići svijest o važnosti aktivnog upravljanja sigurnosti i zdravljem na radnom mjestu  u kome svi učestvuju.

Izvori: https://osha.europa.eu/hr/oshevents/xxii-world-congress-safety-and-health-work

https://healthy-workplaces.eu/hr/get-involved/european-week