Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

EGIPAT 2021. - SVJETSKO PRVENSTVO NA SCENI BEZ GLEDATELJA

12.01.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

27. svjetsko prvenstvo u rukometu Međunarodne rukometne federacije (IHF-a) za muškarce - prvo IHF svjetsko prvenstvo koje će se igrati s 32 momčadi - održat će se u Egiptu u periodu od 13. do 31. siječnja 2021. na četiri mjesta: Sportska dvorana stadiona u Kairu, Sportska dvorana New Capital, dr. Hassan Moustafa Sportska dvorana (ranije 6. listopada) i Sportska dvorana Borg Al Arab. IHF-ov vodeći događaj za muškarce predstavit će 108 utakmica, a posljednji vikend održat će se u Kairu.

 

Kako je glavna briga Međunarodne rukometne federacije uvijek bila zaštititi zdravlje igrača, kao i svih ostalih rukometnih dionika i smanjiti rizik od prijenosa COVID-19 tijekom najvećeg događaja IHF-a u Egiptu razrađen je plan medicinske predostrožnosti COVID-19, koji uključuje koncept punih mjehurića s hotelima isključivo rezerviranim za dionike Svjetskog prvenstva, kao i različite zone unutar borilišta (zona mjehurića, sigurnosna zona, područje za gledatelje) koje strogo odvajaju dionike koji borave unutar balona od bilo kakvih vanjskih sudionika, poput gledatelja, u slučaju da gledatelji budu pušteni u arenu.

Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci i tjedana, situacija s COVID-19 pomno se nadzirala i procjenjivala, a pitanje gledatelja postavljalo se nekoliko puta, a najnovije informacije navode da je egipatsko Ministarstvo zdravlja i stanovništva ograničilo broj gledatelja kojima je dopušteno prisustvovati utakmice na borilištima do 20% kapaciteta mjesta.

 

Međutim, sve su se strane složile da se 27. IHF Svjetsko prvenstvo za muškarce održava bez gledatelja (osim predstavnika medija i veleposlanstava timova koji sudjeluju) kako bi se dionici uključeni u događaj održali sigurnim i zdravim.

 

 

 

Više na: https://www.ihf.info/competitions/men/308/27th-ihf-mens-world-championship-2021/22415/news/25961