Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Distrikt Brčko uključilo novinare na listu prioriteta za vakcinisanje

19.02.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

               Ministarstvo civilnih poslova BiH je na osnovu dopisa Društva novinara BiH uputilo molbu entitetskim ministarstvima zdravstva i Odjelu za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta da razmotre mogućnost uvrštavanja novinara na listu prioriteta za vakcinisanje protiv zaraznog oboljenja COVID 19.

               U skladu sa našim zahtjevom, Odjel za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta je informirao Ministarstvo civilnih poslova da su sa aspekta medicinske struke, izvršili korekciju njihovog Plana vakcinisanja protiv oboljenja COVID-19, tako da su sada u Fazi 1 cijepljenja pored medicinskih radnika i ranjivih kategorija stanovništva uvršteni i predstavnici medija (novinari,snimatelji i drugi).


             Uzimajući u obzir značaj novinarske profesije u demokratskom društvu kao i nemjerljiv doprinos u izvještavanju javnosti o pandemiji Corona virusa i svim društvenim posljedicama koje je ona izazvala izvršena navedena dopuna liste prioriteta kako bi pripadnici novinarske profesije na siguran i slobodan način mogli nastaviti obavljanje svojih poslova.

        Ministarstvo civilnih poslova BiH pozdravlja odluku Brčko distrikta u nadi da će nadležna entitetska ministarstva zdravstva donijeti istu odluku.