Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Delegacija Olimpijskog komiteta BiH u posjeti ministrici civilnih poslova BiH Dubravki Bošnjak

31.03.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak razgovarala je danas u Sarajevu sa predstavnicima Olimpijskog komiteta BiH o sistemskom finansiranju vrhunskog sporta.

                Predstavnici Olimpijskog komiteta, potpredsjednici Izet Rađo i Marijan Kvesić, član Izvršnog komiteta Ivan Brkić, te generalni sekretar Said Fazlagić, informirali su ministricu o trenutnom stanju bh. sporta i sportskog sistema, uspjesima ali i poteškoćama na koje nailaze naši najbolji sportisti. Razgovarali su o potrebama sportskih saveza i Olimpijskog odbora u pozicioniranju i finansiranju.

                Posebno je razgovarano o devet zaključaka „Okruglog stola“ kojima se traži uvećanje izdvajanja iz budžeta na svim nivoima u BiH za sport na 1%. Predstavnici Olimpijskog komiteta založili su se i za    povećanje izdvajanja sredstava Vijeća ministara za sport što bi uveliko pomoglo vrhunskom sportu BiH.

                Ministrica Dubravka Bošnjak izrazila je spremnost za saradnju, i podršku u skladu sa  mogućnostima i nadležnostima da se podrže aktivnosti Olimpijskog komiteta BiH.